Wat is het nut van een eiwitshake?

Comments Off on Wat is het nut van een eiwitshake?

Er wordt al snel een link gelegd tussen een eiwitshake en een gespierd lichaam. Maar klopt dit eigenlijk wel? Kan je echt gespierd worden door zo’n shake?

Waarvoor heb je eiwitten nodig?

Eiwitten zijn voor belangrijke bouwstenen voor je lichaamscellen. Je hebt eiwitten nodig voor de opbouw en het behoud van je spieren. Eiwitten dienen ook als bouwstoffen voor je huid, organen en hormonen. Je lichaam gebruikt de eiwitten onder andere voor groei, onderhoud of herstel. De eiwitbehoefte verschilt per persoon. Iemand die fanatiek sport heeft meer eiwitten nodig dan iemand die niet sport. Je hoeft niet meerdere shakes te drinken op een dag, als je al genoeg eiwitten haalt uit je normale voedingspatroon.

Gezonde eiwitrijke producten

Eiwitten kun je halen uit veel verschillende voeding. Kip, vis, ei en magere melk zijn voorbeelden van gezonde dierlijke eiwitrijke producten. Ook plantaardige producten kunnen veel eiwitten bevatten. Hierbij kan je denken aan volkorenbrood, zilvervliesrijst, volkorenpasta, bonen, linzen en noten. Van de plantaardige producten bestaan er ook eiwitshakes. Een vegan eiwitshake bestaat vaak uit kikkererwten. Het eiwitpoeder van een vegan eiwitshake kan ook bestaan uit rijst- of soja-eiwitten. Een vegan eiwitshake bevat minder suiker en vetten ten opzichte van gebruikelijke proteïne. Ook bevat een vegan eiwitshake vijf keer zoveel vezels.

Eiwitshakes zijn zeker niet ongezond, maar in de shakes zitten meestal minder voedingsstoffen dan in vlees, vis of noten. Het is slecht voor je om een eenzijdig voedingspatroon te ontwikkelen. Als je eiwitshakes drinkt, val je niet zomaar af. Je zal ook op de rest van je voeding moeten letten, anders heb je juist de kans dat je aankomt.

Welke shake is het beste?

Je kan kiezen uit een eiwitshake met plantaardige eiwitten of dierlijke eiwitten. Er zit weinig verschil in. In plantaardige eiwitten zitten meestal net wat minder essentiële aminozuren en BCAA’s. Uit onderzoek is nog niet gebleken of een plantaardige eiwitshake en een vegan eiwitshake net zo goed zijn voor de spieropbouw als whey-eiwit. Uit onderzoek is gebleken dat je het niet uitmaakt wanneer je een eiwitshake drinkt. Het gaat om de totale eiwitopname per dag. Er is dus op dit moment nog geen perfecte eiwitshake, maar wij bevelen een vegan eiwitshake aan.

https://www.trainandgain.nl/vegan-protein.html
September 10, 2021 |

Comments are closed.

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Skip to toolbar